Avdrag på hyran på grund av lukten?

När jag vaknade en morgon så möttes jag av en märklig doft. Jag skulle kanske inte ens kalla det doft utan snarare lukt eller stank. Det luktade förfärligt när jag kom ut i köket och jag förstod inte vad som hade hänt. Jag kollade igenom soporna och tömde dem för säkerhetsskull, letade igenom kylskåpet och spolade i alla kranar för att få igång avloppen. Märkligt nog kände jag att det inte var avloppet, inte heller någon gammal mjölk eller matlåda som låg glömd. Det var något fränt, men ändå sött men som var helt oanständigt.

Jag ringde min hyresvärd ganska omgående och frågade om hon hade hört något från någon annan i huset. Ingen hade nämnt något och jag förstod ganska snabbt att det bara var min lägenhet. Jag bor på källarvåningen i ett relativt gammalt hus och fick då för mig att det säkert var någon mus eller liknande som dött i väggarna.

Till er tjänst!

Anticimex blev inblandade och konstaterade direkt att det inte var något dött men satte in någon form av luftfuktare och luftrenare för att få undan lukten så snabbt som möjligt. Så länge kontaktade jag hyresvärden igen medan jag packade ihop mina grejer för att bo hos mamma och pappa i huset så länge, lukten gick bara inte att leva i. Min hyresvärd föreslog då att vi se hur lång tid det tar att lösa och kikar därefter på hur mycket hon kan dra av på hyran.

Men hyran var inget problem för mig egentligen, istället oroade jag mig för allt som kommer lukta även om lukten försvunnit där den kommer ifrån. Som tur var gjorde en luftfuktare och luftrenare ett superbra jobb och blev min räddare i nöden. Såhär ett år senare vet jag att det var en död mus i väggen och fler kan det visst bli….