Förbered med totalentreprenad

När solen börjar titta fram under större delen av dygnet kan det vara härligt att sitta i trädgården och ta in solens strålar. Att se strandredo ut redan i april är det förmodligen inte många som funderar på. Vad fler funderar på är att göra sitt hus sommarredo. Att göra huset sommarredo kan innebära mycket, det kan handla om att vårstäda hela hemmet från topp till tå, men det kan också innebära att göra större ingrepp i strukturen på huset.

Detta ingrepp kan exempelvis bestå i att låta ett företag utföra en totalentreprenad på huset. En totalentreprenad kan innebära att hela den yttre delen av huset får sig ett lyft. Det kan utföras allt från byte av fasad och fönster till takbyte och montering av balkong. Med en totalentreprenad blir huset som nytt igen. Detta gör inte bara att det blir och ser fräschare ut, det ökar också värdet på det. Det är därför många mäklare rekommenderar att man renoverar huset innan man lägger ut det till försäljning.

Oftast brukar man få flera saker gjorda på huset när man ändå ska renovera fasaden. På så sätt sparas det pengar, än om varje ny renovation skulle göras separat. För den som vill spara ännu mer pengar kan ta del av ROT-avdraget som ligger på uppemot 50 tusen kronor om året. Det gör att totalentreprenaden blir ännu billigare än vad det redan är. Så det rekommenderas ifall man ändå ska renovera.

Om det är något ordspråk som bör stämma så är det ordspråket ”Borta bra men hemma bäst”, och det är något som stämmer med en nyrenoverad fasad. Då är hemma verkligen bäst.

Ska byggnaden säljas kan det också vara bra att köpa nya vitvaror, då ökar värdet på fastigheten ännu mer. Nya vitvaror kan man förstås köpa även när man inte tänker sälja.