Få hjälp med solpaneler Stockholm

Att få kontroll på sin egen elförbrukning innebär att man kan sänka både kostnaden för elen, samt den energi man gör åt dagligen. Det bästa sättet att få kontroll på sin energiförbrukning är att börja tillverka sin egen el. För att tillverka sin egen el behöver man solpaneler som installeras på hustaket, och/eller på ett öppet fält i anslutning till tomten (eller på tomtens gräsmatta om den är stor nog).

Med solpaneler använder man sig av solljuset för att få energi och ström till hela hushållet. Hur mycket ström man kommer behöva generera varje dag skiljer sig från hushåll till hushåll, men räkna med att det är mer än vad man räknat med. Den största delen av elförbrukningen går åt till vitvaror så som kyl, frys, diskmaskin och tvättmaskin. Inom elförbrukning brukar dessa kallas för hushållsel, i hushållsel ingår även belysningen. I ett normalt hem utgör hushållselen cirka 20 procent av den totala elförbrukningen. Resten av elen går bland annat åt till underhållning i form av TV och datorer, ström, till laddare (mobil, surfplatta), samt andra lyxprodukter som exempelvis golvvärme.

Viktigt att ta i hänsyn när man beställer solceller är att solceller tyvärr inte är för alla hushåll. Vissa hushåll klarar helt enkelt inte av att generera tillräckligt med ström via solcellspaneler för att det ska vara gångbart. Detta är något som en professionell elektriker kan undersöka åt en. Detta görs genom att undersöka takets lutning, hur huset står, samt vilken risk det finns för massa skugga i vägen.

För att få solpaneler installerade kan ni vända er till Combiconsult, de har bra koll på solpaneler Stockholm och annat som berör strömförsörjning. Ett gediget system kan lätt klara av att fungera i 40-50 år utan större problem. Servas panelerna regelbundet kommer pengarna som lagts på dem att tjänas in på något år. Efter det går man plus på solcellspanelerna.