Inred balkongen med blomlådor

Att inreda hemma är något som många sitter och tänker på såhär på vårkanten, både i nya och gamla hem. Vissa tänker kanske att de ska inreda i mer modernare stil, medan andra vill återskapa den där klassiska svenska stilen med röda husknutar och vita fönster.

Vad många inte tänker på är att ta hänsyn till vad som finns utanför hemmets fyra väggar, balkongen. På balkongen kan man riktig festa till det ifall man är våghalsig nog. Vill man exempelvis få balkongen att kännas som en tropisk oas kan man ställa palmer på balkongen. När väl värmen kommer på riktigt så kommer palmerna garanterat få en att känna som att man sitter utomlands och gassar sol. Viktigt att tänka på är att stora palmer kräver rikligt med vatten, framförallt om det kommer vara lika varmt i sommar som det var förra året.

Vill man hellre att ens balkong ska kännas mer som en utsträckning av huset kan man glasa in den. Med inglasning får balkongen en helt annan känsla, det blir till en plats man kan vara på även under årets kalla månader. Är balkongen tillräckligt stor kan man om den är inglasad ha stolar med dynor stående året runt. Problemet med inglasade balkonger är att de lätt blir riktigt varma när solen ligger på dem under flera timmar. Se därför till så att det går att öppna upp på flera ställen.

Vill man istället vara mer minimalistiskt men fortfarande inreda med stil kan man skaffa blomlådor till balkongen. Blomlådorna kan med enkelhet hängas på räcket utåtvända, där de får mest sol. Beroende på vad man väljer att plantera i lådorna kan man få en rad olika färgnyanser på balkongen. Finns det tillräckligt med plats så kanske även kryddor och tomater kan växa i lådorna. Våga experimentera och se vad en blandning av frön ger för resultat.