Kameraövervakning från balkongen

      Kommentarer inaktiverade för Kameraövervakning från balkongen

Säkerhetsbranschen kan idag erbjuda bra lösningar till privatpersoner och företag. En privatperson kan köpa ett larmpaket som inkluderar installation av larmcentral, rörelsesensorer och kameror i bostaden. Du betalar ofta en fast installationskostnad och därefter en löpande avgift varje månad för service och underhåll.

Kameraövervakningen är bra eftersom en larmoperatör direkt kan se vad som utspelar sig i din bostad vid ett inbrott. Larmoperatören kan tala direkt till den som besöker din bostad när du inte är hemma. En enkel fras som informerar inbrottstjuven att Polisen är på väg kan avbryta ett pågående inbrott.

När det gäller kameraövervakning är jag intresserad av att ha en kamera uppsatt vid mitt sommarhus som jag har vid havet i Ystad. En kamera på balkongen vore kanon för att se det aktuella vädret på distans. När jag sitter hemma i Helsingborg och vill drömma mig bort till Ystad kan jag logga in för att se livebilder från balkongen mot havet i Ystad.
Jag är mestadels i Ystad på sommaren. Försöker vara i huset 4-5 veckor under sommaren. Vi har en stor trädgård till huset och ett garage med förvaringsmöjligheter för sommarmöbler. I år är det dags att skaffa ett nytt solparasoll till balkongen. Jag vet precis vilken modell jag ska köpa och mest troligt finns detta parasoll på Jysks butik, som ligger ett par mil från mitt hus i Ystad.

Många av mina grannar nere i Ystad har skaffat hemlarm till sina hus. Det har inte varit mycket inbrott i vårt område, men ett larm är nog ett bra sätt att undvika eventuella inbrott. Jag tror att tjuven funderar en extra gång när han ser att det finns ett larm i bostaden. Tjuven vill nog ha lugn och ro när han stjäl saker i ett hus. Jag kommer inte skaffa larm till mitt hus, vi har nämligen inte så mycket värdesaker som är värda att stjäla.