Vem visste att det fanns så många smarta hus i Borås

Vi människor har alla olika förutsättningar och kunskaper, en del är bra på det ena eller det andra, nån är lite starkare, nån är lite smartare. Detta har jag alltid vetat men att det fanns smarta hus i Borås, det kom som en överraskning. Men nu när jag vet så undrar jag om det inte skulle passa mig rätt bra med ett smart hus. Kanske rent av ett hus smartare än jag.

Vad är det som gör ett hus smart?

Det finns säkert en hel del varianter som gör att man kan kalla ett hus för smart eller intelligent, men det jag funderar på är den elektriska varianten. Jag tror inte jag är ensam om att haft obehag på jobbet då och då, när man sitter och funderar. Stängde jag av spisen? Är lamporna på? Står AC’n och drar ström fast ingen är hemma?

Smarta hus i Borås och på andra orter skapas genom att det elektriska i huset kan styras med fjärrstyrning. Du kan kontrollera att lampor är avstängda. En varm sommardag kan du se till att vardagsrummet är svalt när du kommer hem. På hösten och vintern kan du se till att du möts av ett hem där lampor och lyktor lyser och tar emot dig.

Det verkar ju vara ett ganska enkelt sätt att ge intryck av att någon är hemma med, genom att tända och släcka i olika rum. Med lite tur kan det kanske skrämma bort en inbrottstjuv? Om du som jag redan har ett larm kan man även koppla så att lampor tänds, ett störningsmoment för den presumtive tjuven.

Gammalt eller nytt, det går att göra alla hus lite smartare

Om du har ett gammalt hus eller funderar på nytt, bägge delar går att göra till smarta hus och som jag förstår så är det nästan bara fantasin som sätter gränser på vad som kan göras. Gör det lite tryggare, lite säkrare, lite smidigare med ett smart hus.