Jag letar efter elektriker

      Kommentarer inaktiverade för Jag letar efter elektriker

Vi har precis köpt en gammal gård i Skåne och nu ska vi börja renovera. Det är massor av jobb som måste göras innan vi kan bo där, för ingenting är gjort inomhus sedan 60-talet.

Det allra första som verkligen behöver göras är att dra om elen och installera ett modernt elsystem. Därför letar vi nu efter elektriker i Kävlinge med omnejd. När jag sökte på ”elektriker kävlinge” så hittar man faktiskt riktigt många i trakten. Frågan är vilken man ska välja.

Jag får nog fråga runt bland grannar och se om någon har något tips. Det är allra bäst att anlita någon som grannarna kan rekommendera. Då kan man lita på att omdömena är ärliga och det känns väldigt tryggt.

Förutom att hitta en elfirma så är det massor av annat som måste göras. Stommen på huset är bra och det finns många äldre detaljer inne i huset. I köket finns t ex en mycket fin gammal järnspis som vi givetvis ska behålla.

Inne i huset

Men de flesta golven har någon slags korkmatta med burrigt mönster och de måste ut. Under mattorna är det trägolv och detta tror vi ska kunna slipas och oljas eller lackas så det blir riktigt snyggt. På väggarna är det gamla tapeter som håller på att rasa. Men där är det enkelt att bara få bort alla tapetlager och sedan sätta upp nya i gammaldags stil. Vi ska även flytta några väggar och totalrenovera kök och badrum. Men allt får ta sin tid.

När elektrikerna fixat elen så börjar vi med vårt sovrum, för sen kan vi faktiskt flytta in. Badrum och kök är fullt funktionellt så det är inga problem med det.

Utsidan av huset

På utsidan är huset vitputsat med mörkt bruna bjälkar precis som jag tycker det ska vara på en riktig skånelänga. Där finns endast några skavanker som vi ska ta hjälp med att fixa. Fönstren behöver kittas om och måla och det tror vi att vi ska klara själva.

Det ska bli en spännande tid framöver när vi ska försöka få fram vårt drömboende ur denna gamla länga.