En sommar i Sverige

      Kommentarer inaktiverade för En sommar i Sverige

I våras slog Corona-pandemin till över Sverige och vi var många som inte alls var beredda på nedslaget. Konsekvenserna är många och en utav dem, som egentligen känns ganska ytliga, var att vi inte kom utomlands i sommar. Detta insåg vi tidigt och valde därför att inte boka någon resa just för att också av den enkelheten vill lära oss att njuta av att vara hemma.

Vi tog därför också det stora beslutet att investera i en pool hemma. Min sambo är riktigt bra på att jämföra olika saker, oavsett om det handlar om varumärken på masker eller i detta fallet poolköp, och satte sig in i denna djungel ganska snabbt. Till slut hamnade vi hos en leverantör som var rimlig i pris och som kunde leverera poolen redan veckan där på.

Vår granne är grävmaskinist och grävde en rejäl grop över helgen. Vi slet med underlaget och själva uppbyggnaden av poolen men lyckades bra till slut. 11 juni, på barnens skolavslutningsdag, stod den klar och vi firade rejält, men givetvis bara vi i familjen. Ett större partaj får vi bjuda in till när Corona väl lagt sig.

För mycket grejer eller för litet förråd?

Efter någon vecka fick vi även syn på många väldigt praktiska trädgårdsförråd och bodar från Vibo. Detta var av en ren slump men vi insåg samtidigt snabbt att vi givetvis kommer behöva förvaring i samband med poolbygget. Vi hittade en perfekt liten friggebod från Vibo som vi placerade så fint bredvid vårt poolområde. Däremot har vi ganska snabbt insett att det kanske är för litet? Och när jag säger vi så menar jag egentligen jag själv.

Min man kläckte senare ut sig att, har vi inte för mycket grejer och egentligen inte alls för litet förråd? Vi skrattade tillsammans och ska nästa helg därför ta tag i nästa Corona-vänliga projekt – rensning av friggebod!