Fastigheter som kan inhysa hyresgäster

      Kommentarer inaktiverade för Fastigheter som kan inhysa hyresgäster

Kikar på nytt hus, är sugen på en kåk som ligger lite närmare havet. Tanken är att jag ska köpa ett större hus och hyra ut rum eller bygga ett attefallshus på tomten jag köper. På så sätt kan jag spara lite slantar och få ned de löpande avgifterna för boendet.

Det mest intressanta objektet jag sett är ett hus med dubbelgarage. Ovanför garaget är det en inredd lägenhet som man kan hyra ut. Ska kika på denna fastighet nästa vecka och hoppas att jag kan få den till ett rimligt pris. En rolig detalj på huset är dörren. Det är en vanlig villadörr, men dörren är helt i ek och har ett ovalt fönster. På tomten finns utöver garaget en liten friggebod. Jag funderar på att ta bort friggeboden och ersätta den med ett Attefallshus. Attefallshuset kommer jag köpa begagnat av någon på blocket eller kanske bygga själv.

Idag bor jag i ett litet hus som tidigare var en sommarstuga. Utöver huset finns ett garage och utomhuspool på tomten. Brukar nyttja poolen mycket på sommaren och under vintersäsongen blir det ett dopp kring jul.

När jag renoverar fastigheter försöker jag hitta byggmaterial som är billigt men har en hög kvalitet. Jag köper allt möjligt från privatpersoner; villadörr, isolering, taktegel, kakel, fönsterpartier etc. Självklart gäller det att ha bra koll så man vet att materialet är av god kvalitet och kommer passa vad måtten på huset.

Nästa år är tanken att jag ska börja satsa mer på fiske. Har ganska nära till havet och kommer låna en grannes båt under våren. Fiske är verkligen avkopplande och spännande på samma gång. Har idag de flesta fiskeprylarna jag behöver, men kommer komplettera med nya fiskedrag, vadarbyxor och ett havsfiskespö.

När jag inte fiskar blir det ofta jakt i skogen. Under hösten blir det älgjakt i Nordmaling, har ett par hektar skog i området som även ingår i ett jaktområde. Vi är vanligtvis 12 personer som jagar tillsammans.