Att hitta en lägenhet snabbt, utan att stå i kö

      Kommentarer inaktiverade för Att hitta en lägenhet snabbt, utan att stå i kö

Vilken resa det har varit den senaste tiden! Att hitta en lägenhet i Stockholm är inte det lättaste att göra som de flesta av er redan vet, och att göra det under tidspress har varit en ganska så stor påfrestning. Jag bor nämligen i ett kollektiv, varav hyresvärden bestämde sig för att renovera vår lägenhet och hyreshus och göra om dom till bostadsrätter ganska så snart redan. Av tidigare erfarenheter så orkade jag bara inte hyra en lägenhet i andrahand så därför vart jag fast besluten om att det var dags för mig att nu hitta min egen lägenhet med ett förstahandskontrakt.

Ställde in siktet på Sundbyberg

Nackdelen med det är att de flesta hyresvärdar använder sig att ett kösystem där du skall ha stått i kö i många, många år för att ens ha en chans att bli erbjuden en lägenhet, speciellt i Stockholms innerstad. Men jag bestämde mig för att vidga mina vyer en aning och ställde in mig på att hitta lediga lägenheter i Sundbyberg istället. Dels är det nära in till centrum, hyrespriserna är lägre när man kommer lite utanför stadskärnan, dels är det nära hem till vänner och familj.

Först till kvarn gäller

I sökandet kom jag över en artikel som skrev om hyresvärdar som inte använde sig utav kösystem utan snarare den som anmäler intresse först blir den som blir erbjuden lägenheten. Varför visste jag inte om detta tidigare? Hur som helst, vad jag gjorde då var att jag letade rätt på ett gäng sådana hyresvärdar och sidor som samlade den typen av lägenheter som inte använder sig utav kösystem och höll helt enkelt utkik efter lediga lägenheter i Sundbyberg. Helt ärligt så tog det mig 3 veckor att få tag på mitt nya hem och nu är det bara 1 månad kvar till inflyttning. Jag har lite svårt att tro att det är sant faktiskt men jag är så himla glad över att ha hittat denna mysiga lägenhet. Kanske kan min historia vara ett bra tips till dig som också letar akut efter lägenhet!